اخبار دانشگاهی را از «کانال اخبار دانشگاهی SNN.ir» دنبال کنید
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم معارفه سرپرست دانشگاه آزاد اسلامي با حضور علي اكبر ولايتي، رئيس هيأت موسس و هيأت امناي دانشگاه؛ نوريان، سرپرست دانشگاه، جمعي از مسئولين، معاونان، مديران كل و روساي هيأت موسس در سازمان مركزي اين دانشگاه درحال برگزاري است.
علی اکبر ولایتی گفت: از دکتر نوریان تشکر می کنم که در این مقطع حساس این سمت را پذیرفته اند. دانشگاه آزاد ویژگی هایی دارد که در دنیا بی نظیر است و یکی از آنها این مسئله است که هزینه این دانشگاه را مردم تقبل می کنند. از فقیرترین تا غنی ترین قشر جامعه هزینه این دانشگاه را می پردازند؛ حتی کارگر شریفی که با عرق جبین تلاش می کند تا هزینه این دانشگاه را فراهم کند.
وی افزود: در هیچ موسسه ای از موسسات موجود در کشور این طور مشارکت عمومی آن هم با حضور قشر کم درآمد نداریم. با این دانشگاه علم را با اقصی نقاط کشور برده ایم، ولی همواره باید عملکرد این دانشگاه را ارزیابی کنیم و با ارزیابی این سوال ایجاد می شود که آیا تا به حال بررسی کردیم که چه تعداد تفکیک در چه رشته هایی داریم. نکته مهم نیز نخبه یابی می باشد. ما باید در بین دانشجویان دانشگاه آزاد نخبه یابی کنیم و اگر شخصی دارای استعداد خاصی است یا نخبه محسوب می شود آن را کشف نموده و در صورتی که سطح بالایی دارد، فرد را بورسیه کنیم. برهمین اساس بودجه پژوهشی را به حدود 600 میلیارد تومان رساندیم. ما باید نخبه ها را از دانشگاه آزاد و سایر دانشگاه ها شناسایی کنیم.
ولایتی تاکید کرد: چرا سفارتخانه های بدنامی که با ما رابطه ندارند، با استعدادهای برتر و رتبه های برتر المپیاد مکاتبه می کنند و آنها را بورسیه می کنند و به این ترتیب موجب فرار مغزها می شوند. چرا ما نباید استادسازی کنیم؟ برخی از اساتید این دانشگاه افراد صاحب پژوهش و اندیشه هستند و ما در برخی رشته ها از دانشگاه های دیگر جدا هستیم. برخی از اساتید این دانشگاه اساتیدی هستند که بعد از ۳۰سال فعالیت بازنشسته شدند، ولی کارایی لازم را دارند و از آنها استفاده می شود، اما باید به فکر آینده باشیم و استاد سازی یکی از الزامات این دانشگاه است.
رئیس هیئت امنا و هیئت موسس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به بورسیه دانشجویان در دانشگاه آزاد گفت: افرادی که در آینده جزو کادر آموزشی این دانشگاه محسوب می شوند را باید بورسیه کنیم و به این ترتیب هم از فرار مغزها جلوگیری کردیم و هم یک هدف چند منظوره را دنبال کردیم. هم چنین توانسته ایم اشتغالزایی کنیم.
وی افزود: ما باید بتوانیم فناوری را در کنار علم توسعه دهیم و علم بدون کار در آزمایشگاه علم ابتر است. هزینه آزمایشگاهی کردن و فعالیت های فن آور با شرکت ها و کارخانجاتی که به دنبال فناوری هستند، باید لحاظ شود و حوزه ای را تعریف کرده تا دانشگاهیان متوجه شوند کارخانه ها چه قطعاتی را احتیاج دارند تا آن قطعه ها توسط دانشگاه تولید شود.
ولایتی درباره مسائل فرهنگی گفت: گله هایی از بعضی از نابسامانی های فرهنگی در دانشگاه آزاد می شود که باید اصلاح شود. اینجا دانشگاه آزاد اسلامی است. بقیه دانشگاه ها پسوند اسلامی را ندارند، ولی این دانشگاه دارد و این اسم باید با مسما باشد. حداقل خلاف بیِن این اسم را در دانشگاه ها نباید ببینیم. توقع ما از همه واحدهای دانشگاه آزاد این است که این دانشگاه آزاد اسلامی است و باید در این دانشگاه فضای اسلامی حاکم باشد.
وی با اشاره به اینکه این تمدن، تمدن اسلامی است، تاکید کرد: باید دانشگاه در کنار نظام و موید نظام باشد. دانشگاه پایگاه هیچ مجموعه انتخاباتی نیست و دانشجویان و اساتید ما در سرنوشت سیاسی شرکت می کنند ولی به هیچ وجه این دانشگاه پایگاه نامزدی نیز نمی شود. طوری نشود که دانشگاهی که محل علم و فناوری است. تبدیل به یک محیط حیدری نعمتی شود. این نوع کارها مخل فعالیت دانشگاه است.
رئیس هیئت موسس دانشگاه آزاد در ادامه افزود: هر کسی به هر کاندیدایی که دوست دارد می تواند رای دهد، ولی دانشگاه ستاد انتخاباتی کاندیدا نیست. این امر اگر در دانشگاه ها اتفاق بیفتد موجب تضعیف و وهن دانشگاه می شود.
وی با اشاره به انتصابات جدید در این دانشگاه گفت: دکتر منادی به عنوان معاون پارلمانی دانشگاه از افراد برجسته است که می تواند رایزنی خوبی با مجلس داشته باشد. همچنین کلانتری سال های طولانی نماینده مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران بود و حالا از ایشان خواسته شده تا معاون فرهنگی دانشگاه شوند. دکتر موسی خانی نیز به تعبیری با دانشگاه آزاد قزوین عجین شده بودند و تجربیات زیادی در حوزه رباتیک دارند و معاونت پژوهشی دانشگاه را برعهده گرفتند.
ولایتی به تشکیل هسته پژوهشی تاکید کرد و افزود: باید توسط دکتر نوریان هسته ای پژوهشی تشکیل شود تا طرح ها در آن قرار گرفته و متناسب با زمان بندی برای آنها هزینه شود. ما باید به دنبال پژوهش هدف محور باشیم و این دانشگاه ظرفیت اول شدن در کشور را دارد.
وی با اشاره به مراکز خارجی این دانشگاه ادامه داد: ما نمی دانیم در مراکز خارجی دانشگاه چه می گذرد. اگر قرار است دانشجوی خارجی جذب کنیم، تحقیق شود چه قدر جذب در دانشجوی خارجی داشتیم؛ وگرنه تاسیس این دانشگاه ها تنها موجب هزینه کردن ارز می شود. ما با عراق چه میزان تعامل داشته ایم، در حالی که می توانیم در این کشور شعبه داشته باشیم تا به مردم عراق که از صدام و آمریکا ضربه دیدند، کمک کنیم تا پیشرفت کنند. آیا در جمهوری آذربایجان که با ما تعاملات زیادی دارد، دانشگاه تاسیس کرده ایم؟ مرکزهای ما در آکسفورد، مسکو و دوبی چه فعالیتی دارند، لذا ارزیابی دوباره مراکز خارج از کشور اهمیت زیادی دارد.
در ادامه این مراسم توسط رئیس هیئت امنا و هیئت موسس دانشگاه آزاد، حکم سرپرستی دانشگاه به علی محمد نوریان اعطا شد.